Veelgestelde Vragen

Hoe verloopt een Skindr consultatie?

1. Na registratie kan je je huidprobleem uitvoerig beschrijven en foto’s via je smartphone uploaden.

2. Je dermatoloog kan vragen om bijkomende informatie of bijkomende foto’s. Indien nodig, zal de dermatoloog je telefonisch contacteren.

3. De dermatoloog zal een advies geven en eventuele recepten voor medicatie worden onmiddellijk toegevoegd.

4. Je krijgt een melding van Skindr via email wanneer je dermatoloog geantwoord heeft.

5. De mogelijkheid blijft bestaan om via het platform bijkomende vragen te stellen, tot het consult afgesloten wordt door je dermatoloog.

Kan de dermatoloog mijn aandoening beoordelen op basis van foto’s?

De dermatoloog kan aan de hand van foto’s een correct advies opstellen. Indien de foto’s niet duidelijk genoeg zijn, zal de dermatoloog vragen om bijkomende foto’s op te laden. Indien het toch onmogelijk zou zijn om een advies te maken, krijg je een snelle fysieke afspraak.

Hoe kan ik een consult voor mijn kind doen?

Om Skindr te gebruiken moet je minstens 18 jaar zijn. Als ouder kan je wel voor je minderjarig kind een consult vragen. Het werkt als volgt:

1) Je zal gevraagd worden om foto's op te laden en een beschrijving te geven van de huidaandoening van je kind.

2) Daarna kan je aanvinken voor wie het consult bedoeld is. Je kan de gegevens van je kind invoeren.

3) Ten slotte vul je je eigen contactgegevens in.

Jij zal als ouder de communicatie met de dermatoloog doen. Dit kan natuurlijk ook gebruikt worden voor andere familieleden of personen waarvoor je optreedt.

Zullen mijn foto's confidentieel behandeld worden?

Ja. Als deel van uw medisch dossier en in lijn met de GDPR-wetgeving worden foto's  opgeslagen op beveiligde servers in een gecontroleerde omgeving. Onze strenge veiligheids- en privacy standaarden zorgen voor de absolute bescherming van uw persoonlijke informatie. Uw patiëntendossier zal dan ook niet doorgestuurd worden naar iemand die daar geen bevoegdheid voor heeft. Gelieve onze terms & conditions en privacy policy te consulteren indien u meer informatie wenst.

Wat als ik een biopsie nodig heb of er een ernstig huidprobleem vastgesteld wordt?

Mocht de dermatoloog een potentieel ernstig probleem ontdekken, zoals huidkanker, zal je geadviseerd worden om op korte termijn een afspraak te maken in de praktijk voor een eventuele biopsie of verdere onderzoeken.

Kan ik een consult starten voor een probleem met zweten?

Ja dat kan. Overmatig zweten is een huidprobleem waar veel mensen mee geconfronteerd worden. Het kan tot irritatie en veel ongemak leiden. Onze dermatologen kunnen je hier bij helpen. Omdat zweten moeilijk vast te leggen is op foto, vragen we je om zoveel mogelijk info mee te geven in de beschrijving. Op die manier kunnen onze dermatologen een specifiek advies opstellen.

Kan ik Skindr gebruiken voor elk huidziekte?

Skindr is er voor al jouw bekommernissen omtrent je huid. Je kan dus met elke huidaandoening bij ons terecht. Onze dermatologen staan voor je klaar. Dat geldt ook voor volgende aandoeningen:

• problemen met haar of haarverlies

• problemen met nagels

• problemen met zweten

Waar worden mijn foto’s voor gebruikt?

Uw foto’s worden enkel gebruikt door uw arts bij het bepalen van een advies. Uw foto’s zullen nooit gepubliceerd worden.

Hoe lang duurt het om antwoord te krijgen van een Skindr dermatoloog?

Skindr-dermatologen trachten te antwoorden binnen de 48u, maar gemiddeld krijg je antwoord binnen de 12u.

Wat betekent gemiddelde wachttijd?

De wachttijden in dermatologie lopen op tot enkele maanden. Skindr wil hier actief iets aan doen door de communicatie met je dermatoloog te optimaliseren. De dermatologen die bij Skindr aangesloten zijn trachten je consult zo snel mogelijk te beantwoorden en meestal binnen de 48u. Het weekend en de nacht valt buiten de werkuren.

Kan ik vragen stellen aan de dermatoloog? En voor hoe lang?

Via de chat in het platform kan je al je vragen stellen aan je dermatoloog, net zoals bij een fysiek consult. Onze dermatologen helpen je graag met je bezorgdheden en zullen dan ook steeds concrete antwoorden bieden op je vragen omtrent je huidaandoening. Je kan een week lang vragen stellen tenzij de dermatoloog beslist om het consult eerder af te sluiten. Deze kan ook beslissen om het consult langer open te laten.

Kan ik Skindr op vakantie gebruiken?

Skindr kan je ook op vakantie gebruiken. Je dermatoloog kan recepten maken die ook in buitenlandse apotheken geldig zijn. Meld dit aan je dermatoloog zodat deze een recept in pdf formaat bezorgt.

Hoeveel kost een Skindr-consult?

Een consult met een dermatoloog kost via Skindr €39. De arts bekijkt je informatie en foto's en stuurt je een advies en eventueel een recept voor de benodigde medicatie. Je kan extra vragen stellen aan je dermatoloog via chat.

Kan ik Skindr gebruiken voor bezorgdheden omtrent haar?

Ja, haarverlies is een veel voorkomend probleem waarmee je ook bij onze dermatologen terecht kan. Een consult voor een haarprobleem verloopt net zo als een ander consult. Als het te moeilijk is om zelf foto's te nemen van je haar laat dan iemand anders een foto nemen van je aandoening

Wat als ik toch een fysieke afspraak nodig heb?

In 95% van de gevallen kan de dermatoloog op basis van foto’s en dus zonder fysieke afspraak een advies en behandelplan voorstellen. De dermatoloog zal daarbij steeds aandachtig te werk gaan en zich de vraag stellen of een fysieke afspraak nodig is.

Mocht blijken dat jouw specifieke huidaandoening toch verder onderzoek vereist in een praktijk, dan zorgen wij dat je zo snel mogelijk bij de dichtstbijzijnde Skindr-dermatoloog langs kunt gaan voor verder onderzoek.

Wat als er medicatie nodig is? Hoe ontvang ik mijn recept?

Als je medicatie nodig hebt, zal de Skindr-dermatoloog een recept maken en krijg je deze in pdf-vorm. Deze zijn ook in het buitenland geldig.

Hoe gekwalificeerd zijn de Skindr dermatologen?

De dermatologen die bij Skindr zijn aangesloten zijn gediplomeerde en gecertificeerde  dermatologen die meestal zelf een praktijk hebben of in een ziekenhuis werken.

Is een Skindr-consult terugbetaald via mijn zorgverzekering?

Er is voorlopig geen terugbetaling voor een consult via Skindr via je zorgverzekering. Skindr is een private service die los staat van je zorgverzekering. De gemiddelde wachttijd voor een fysiek consult kan erg oplopen. Bij Skindr krijg je gemiddeld binnen de 48u antwoord en hoef je je niet te verplaatsen.

Is Skindr ook beschikbaar tijdens het weekend?

Skindr is permanent beschikbaar. Je kan de omschrijving van jouw probleem en foto's doorsturen, op eender welk tijdstip. Elke dermatoloog geeft zo snel mogelijk een advies maar ook zij verdienen soms een rustpauze in het weekend.

Krijg ik opvolging voor mijn huidprobleem?

Absoluut. Een huidaandoening verdwijnt in de meeste gevallen niet van de ene dag op de andere en wij willen patiënten doorheen dat hele proces de juiste zorg verlenen. De dermatoloog beslist hoe lang het consult open blijft staan en wanneer je een (betalend) follow-up consult kan starten om op te volgen hoe je genezingsproces verloopt, bij te sturen indien nodig of een nieuw recept te voorzien. Tijdens de online follow-ups kan je nieuwe foto's van je aandoening uploaden en vragen stellen aan jouw dermatoloog.

Advies van een dermatoloog binnen 48u.